Laeb...

Võru Riigigümnaasium

Võru Riigigümnaasium asub Võru linna vanimas majas, mis ehitati umbes 300 aastat tagasi. Hoone oli esialgu kasutusel härrastemajana. 1804. aastal sai endisest härrastemajast algkool, 1810. aastal kreiskooli hoone. 1830. aastal toimusid esimesed suuremad ümberehitustööd, mil maja kaotas varasema segmentfrontooni ning kaksiktrepiga peasissepääsu. Teise korruse sai maja enne Esimest maailmasõda, aastail 1911-1912. 1960-ndate aastate alguses muudeti osaliselt hoone fassaadi ning hoovile ehitati tüüpprojekti järgi kahekorruseline silikaattellistest juurdeehitis.

Riigigümnaasiumi ehitustööde käigus rekonstrueeriti täielikult olemasolev hooneosa ning selle kõrval asunud silikaattellistest juurdeehituse asemele rajati 2-korruseline soklikorrusega raudbetoonpaneelidest hooneosa. Mõlemad hooned seoti üheks tervikuks kolmekorruselise klaasgaleriiga. Uuendatud õppehoone kasulik netopindala on 3 219 ruutmeetrit, millest üle poole moodustab uus juurdeehitus. Tööde tellijaks oli Riigi Kinnisvara AS, peatöövõtjaks Nordecon AS.

Lisaks olemasoleva hoone soklikorruse müüride välimistele ja sisemistele hüdroisolatsioonitöödele teostasime ka horisontaalse niiskustõkke paigalduse pinnasevee kapillaartõusu vastu. Töid teostasime nii välis- kui ka siseseintel. Töödeks kasutasime firma epasit injektsioonimörti epasit epm, millega täitsime müüritise tühimikud ning injektsioonivedelikku epasit msf.

Share

Mida tegime

Teostasime välis- ja siseseintesse injektsioonimeetodil horisontaalne niiskustõke pinnasevee kapillaartõusu vastu.

Mida kasutasime

EPASIT epm
EPASIT msf